„Metoda na głoda, czyli… zrób to sam”

Wraz z nadejściem wiosny, 21 marca, postanowiliśmy zorganizować w internacie kolejne spotkanie z cyklu „małych warsztatów kulinarnych”. Młodzież miała możliwość samodzielnie przygotować dla siebie kolację z wykorzystaniem wybranych wcześniej składników. Z malutką pomocą wychowawców każda grupa samodzielnie przygotowała posiłek składający się z sałatki kuskus z warzywami z zapiekanym chlebkiem z masłem czosnkowym….ale to nie wszystko…prawdziwym rarytasem okazały się być „świnki w kocykach” czyli parówki zapiekane w cieście francuskim z serem żółtym ( palce lizać..;-)). Na deser każdy wychowanek otrzymał zdrowe jabłuszko. Wszyscy bardzo zaangażowali się w pracę, a następnie w konsumpcję…panowała bardzo przyjemna pozytywna atmosfera, wszystkim dopisywały pogodne nastroje. Wieczór okazał się prawdziwym „strzałem w dziesiątkę”!